Sedan 2024-04-01 krävs tillståndsplikt för att bedriva skyddade boenden.
NSI har ansökt om tillstånd och inväntar beslut från IVO.
Om du behöver komma i kontakt med oss kan du använda någon av kontaktvägarna nedan.
Vid brådskande ärenden ring vårt journummer.
Vi lägger stor vikt vid att kartlägga och förstå hotbildens karaktär.
Genom insamling av information från många källor blir riskbedömningen fundamentet som vårt arbete lutar mot.
Det ger oss de allra bästa strategierna för varje enskilt fall.
Vår långa erfarenhet låter oss agera på ett sätt som är optimerat för varje enskild klient.
Det gör oss till en av landets ledande aktörer inom vår bransch.
För att säkerställa att varje klient får rätt insats och skydd upprättas riskbedömningen. Information inhämtas från olika källor och sammanfattas sedan till ett underlag inför analys och bedömning. Vi lägger stor vikt vid att förstå och kommunicera analysens komplexitet och vid att bedöma såväl hög som låg risk och utröna vad det sedan faktiskt är risk för. Resultatet är sedan vägledande och klargörande för det fortsatta arbetet med skyddspersonens riskhantering och insatsen i stort. Med lång erfarenhet från skyddsärenden med olika karaktär och bakgrund har vi bred kompetens och erfarenhet från olika situationer. Riskbedömningarna hålls levande ch uppdateras under insatsen.
Evidensbaserade checklistor som SARA V3, PATRIARK V2, SAM och Check 15
All personal är väl förtrogen med de riskbedömningar som vidtas och med riskbedömningens principer, historia och teoretiska ramverk. På NSI är det två beteendevetare som har riktat ansvar för att genomföra riskbedömningarna. De har båda har över 20 års erfarenhet av utredning och evidensbaserad riskbedömning inom såväl socialtjänst, kriminalvård som skyddat boende.
Med utgångspunkt i den vuxnes utredning sammanställer vi den unges omständigheter för att kunna kartlägga sårbarheter, riskfaktorer och för att kunna utveckla en separat riskhantering för varje individ i familjen. Särskilda överväganden som framträder formuleras på ett strukturerat sätt och är utgångspunkt även för den unges separata riskhantering.
För en bra upplevelse använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Du kan se vilken data vi sparar nedan. Om du inte samtycker eller om du återkallar ditt samtycke kan detta påverka vissa funktioner negativt.