Sedan 2024-04-01 krävs tillståndsplikt för att bedriva skyddade boenden.
NSI har ansökt om tillstånd och inväntar beslut från IVO.
Om du behöver komma i kontakt med oss kan du använda någon av kontaktvägarna nedan.
Vid brådskande ärenden ring vårt journummer.
För oss utgör barnen en central del i skyddsarbetet. Därför har vi en barnsamordnare som fokuserar på att barnens behov tillgodoses.
Det behov som en vuxen klient har skiljer sig ibland markant från det som barnet har.
Genom att kunna optimera och rikta insatser direkt till barnen kan vi ge goda förutsättningar – inte bara för barnen, utan till hela familjen.
Att inte förstå eller känna kontroll över sin situation kan påverka barnet väldigt negativt. Inskrivning, syftar till att säkerställa att barnen får relevant information om sin vistelse och varför (enligt de nya föreslagna föreskrifterna).
text finns....
Skapa genomförandeplan utifrån vårdplan från socialtjänsten, och säkerställa att insatsen genomförs
text...
text...
Som vårdnadshavare i denna situation har föräldrastödjande samtal en central roll. Det ger också bättre känsla av kontroll för familjen som helhet.
För den som varit utsatt för eller bevittnat våld eller andra övergrepp är bearbetningen en viktig pusselbit. För barnet kan en tidig bearbetning ge bättre förutsättningar. Vi erbjuder psykosocialt stöd och enskilt samtalsstöd för att kunna starta bearbetningen.
Att få förutsättningarna att komma in i rätt miljö är viktigt. Det blir en del i att bygga identitet och få ett sammanhang. Vi hjälper till att etablera en kontakt med ny skola/förskola.
Skapa en meningsfull fritid under vistelsen i boendet.
Vår barnsamordnare har som ansvar att vara barnens röst. Barnsamordnaren ska uppmärksamma barnens behov på både individ- , grupp och verksamhetsnivå, med utgångspunkt i socialstyrelsens föreskrifter – Skyddade boenden som tar emot barn bör, med anpassning till barnets ålder, mognad och individuella förutsättningar, kunna erbjuda stöd i att:
Bearbeta upplevelser av hot, våld eller andra övergrepp.
Kunna upprätthålla skolgång.
Bibehålla eller bygga upp nya sociala relationer.
Ha en meningsfull fritid under vistelsen i boendet.
Vill du veta mer om hur vår barnsamordnare arbetar eller hur vi på bästa sätt kan hjälpa i olika ärenden? Hör av dig så berättar vi mer om vad vi kan göra.
För en bra upplevelse använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Du kan se vilken data vi sparar nedan. Om du inte samtycker eller om du återkallar ditt samtycke kan detta påverka vissa funktioner negativt.